Even voorstellen

Even Sandra voorstellen

Passie voor avonturen, dansen, buiten spelen, eten, ruilen, boeken, de zee, live muziek en vrij kamperen.
Altijd oprecht, praktisch, gevoelig, fanatiek, gepassioneerd, doortastend, authentiek en open minded.

Hoe is Zin in sla ontstaan?

Na vele reizen, diverse woon & werkplaatsen in het buitenland en een lange loopbaan in de arbeidsbemiddeling heb ik in 2012 gekozen voor een (post HBO) opleiding Life Coaching bij het ATMA Instituut in Amersfoort. De opleiding heb ik begin 2013 met veel plezier en een diploma afgesloten.

Mijn keuze voor deze opleiding heb ik gemaakt nadat er in 2011, voor mij totaal onverwacht, Reumatoïde Artritis werd geconstateerd. Een auto-immuunziekte: het afweersysteem keert zich tegen je eigen lichaam. Voor mij de tweede chronische ziekte in mijn leven die werd geconstateerd. Belachelijk natuurlijk! Toen ik eenmaal van de schrik was bekomen begon ik mij af te vragen wat dit voor mij betekende. Ik heb altijd fanatiek gesport, ik eet gezond en leef veel buiten. Het voelde alsof mijn lichaam me in de steek liet.  Na een tijdje met mijn ziel onder mijn arm te hebben gelopen besloot ik dat dit een heel goed moment was om eens naar mijzelf te gaan kijken. Waar was ik gebleven en waar ging ik naar toe? Leefde ik mijn droom? Was ik trots op wat ik bereikt had en hoe voelde dat? Dankzij de opleiding vielen bepaalde gebeurtenissen uit mijn leven op hun plek. Wat ik bovendien ontdekte was een positieve, effectieve manier om anderen mensen in beweging te krijgen. Zoals een kropje sla zelfs een schildpad in beweging krijgt.

En dan nu…

De afgelopen jaren heb ik ervaren hoe belangrijk het is om steun te krijgen bij een onafhankelijk persoon als je, door ziekte of ander tegenspoed, je kracht even kwijt bent. De draad weer oppakken, de grond weer onder je voeten voelen en weer zin krijgen om in beweging te komen heeft direct een positief effect op je herstel. Als Patiënten coach wil ik anderen in een veilige en ontspannen sfeer “hun kropje sla”  weer laten ontdekken. Gewoon omdat het je helpt.

Als manager en als consultant ben ik de afgelopen 20 jaar gewend om (loopbaan) adviezen te geven op basis van mijn eigen kennis en ervaring. Als Loopbaan coach stel ik iemand in staat om op een andere manier naar zijn/haar leven te kijken. Hierdoor weet je waar je staat en kun je zelf je eigen weg verder uitstippelen. Daar geloof ik echt in!

Schildpad zwart RGB voor intnetWaarom een schildpad?

Een schildpad draagt zijn leven op zijn rug, is kwetsbaar onder zijn schild en durft af en toe best zijn nek uit te steken. Als een schildpad op z’n rug ligt is hij maar wat blij met hulp van buitenaf om weer op z’n pootjes terecht te komen. Een schildpad komt in beweging voor een kropje sla, doelgericht en op zijn eigen tempo.
Wij hebben allemaal ons “eigen kropje sla”. Onze waardes, onze drijfveren daar waar ons hart van vol is. Doen waar je zin in hebt, wat zinvol is en waar je waanzinnig gelukkig van wordt.

Mijn kropje sla…

Uiteindelijk is het mijn missie om mensen te inspireren om naar hun hart te luisteren om vanuit oprechtheid zich te kunnen verbinden met anderen. Om stevig te staan en je vrij te voelen, onafhankelijk en ontspannen. Om authentiek en gelukkig te zijn en dit uit te stralen.

en dus is Zin in sla ontstaan.

Sandra Adank

ps. de opleiding die ik heb gevolgd bij ATMA in Amersfoort is aangesloten en erkend door: de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), EMCC (European Mentoring & Coaching Council), Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs, Vereniging Integrale Vitaliteitskunde.    Atma_logo

Als Patienten coach ben ik aangesloten bij hetlogocczw